top of page

FELSÖKNING

Här hittar ni felsökningsprotokoll med mera för att smidigt kunna åtgärda eventuella larm eller liknande direkt för att kunna få igång ett krånglande aggregat.

BYTE AV FILTER

Det är enkelt att byta filter i Kubens ventilationsaggregat och det är en viktigt att byta filter med jämna mellanrum. Lite beroende på vilket filter det är så rekommenderar vi olika bytesintervall men generellt bör man byta filter var 6:e månad för att säkerställa att du får en väl filtrerad luft in i byggnaden samtidigt som det optimerar driften på aggregatet.

Har du inga nya filter att sätta i så beställer du enkelt nya här.

STORA AGGREGAT

SMÅ AGGREGAT

DISPLAYINSTRUKTIONER

VILKEN DISPLAY HAR DU?

Ventmatika-Display.png

VENTMATIKA DISPLAY

Corrigo-Display.jpg

CORRIGO DISPLAY

VENTMATIKA DISPLAY

STÄLL IN TEMPERATUR

STÄLL IN TIDSSCHEMA

CORRIGO DISPLAY

STÄLL IN TEMPERATUR

STÄLL IN TIDSSCHEMA

LARM

Våra ventilationsaggregat larmar när det är någonting som är fel. Det varierar dock stort mellan hur allvarliga felen är och beroende på vilket larm det är som larmar så krävs olika åtgärder. Många larm kan du själv hantera utan att behöva kontakta oss på Kuben Ventilation. Här har vi sammanställt de larm som inte är så allvarliga och som du enkelt själv kan ta hand om och kvittera för att sedan starta igång aggregatet igen. Känner du dig osäker så är det bara att ringa vår tekniska support så hjälper de dig.

ÖVERHETTNING

Överhettning är ett av de vanligaste larmen som aggregatet larmar för. Det beror ofta på att det blivit för varmt. Enklast är helt enkelt att öppna dörren till aggregat, då svalnar det.

GIVARFEL

Givarfel innebär att någon av givarna som känner av temperaturerna i frånluften eller tilluften eller givaren som känner av CO2-halten i frånluften är fel. Detta beror oftast på att de helt enkelt inte känner av vad som är fel. För att fixa detta, trycker du helt enkelt på Kvittera så försvinner det.

bottom of page