top of page
181775
7000
28500
7500
5000
0
0
0
0
0
0
0
0

VILKET VÄRME- OCH VENTILATIONSSYSTEM PASSAR DIG BÄST?

Det svenska klimatet med kalla vintrar och varma somrar ställer höga krav på att både värma upp och kyla ned våra villor och hus. Dessutom blir energikraven för hus och villor allt mer krävande vilket innebär att uppvärmningen och även kylande av huset bör ske med så låg energiförbrukning som möjligt. Dels för att klara kraven men också för att inte göra för stora hål i din plånbok. En energisnålare uppvärmning är både bra för miljön och för din plånbok.

 

Vi på Kuben Ventilation har utvecklat en unik lösning där vi har integrerat ett FTX-aggregat med en luft/vattenvärmepump eller en bergvärmepump. Det innebär att man kan få hela husets inomhusklimat och uppvärmning från ett och samma aggregat med minimal energiåtgång.

Vår lösning förser alltså byggnaden med: ventilation med värmeåtervinning, luftvärme och komfortkyla, tappvarmvatten och värme till ett vattenburet värmesystem till golvvärme, radiatorer eller fläktkonvektorer. Allt detta i ett aggregat.

Aggregaten kan levereras i en rad olika varianter och effekter som passar i olika hus och villastorlekar. För att kunna ge en grov prisindikation på vad ett aggregat skulle kosta för just dig och ditt hus kan du här enkelt filtrera fram aggregatet som passar dig utifrån dina behov och förutsättningar. 

symboler-10.png

Om du har ett befintligt hus eller om du bygger ett nytt spelar roll. Nyproduktionshus är oftare tätare och har högre energikrav än befintliga hus och behöver därför inte lika mycket effekt när det kommer till uppvärmningen.

Vilket typ av
hus har du?
Badkar.png

Frånluften som sugs ut från badrum och toaletter ligger till stor del till grund för hur mycket ny, frisk luft som behöver tillsättas i huset.

Hur många badrum/
toaletter finns det?
symboler-frågetecken-hus.png
3. Endast FTX.png
2. Bergvärmepump.png
1. Luft-vattenvärmepump.png

Det finns tre varianter att välja på: Enbart FTX-aggregat utan tappvarmvatten och husuppvärmning, FTX-aggregat kombinerat med en luft/vattenvärmepump och FTX-aggregat kombinerat med en bergvärmepump.

Läs mer här.

Vilket typ av aggregat behöver du?
Area.png

Storleken på huset är avgörande på vilket aggregat som kommer att passa dig.

Hur många kvadratmeter är huset?

PROJEKTERING

Projektering för ventilation komplett med monteringsritning.

7 000 kr

KANALSYSTEM

Ett komplett kanalsystem med ventilationskanaler, don, ljuddämpare med mera.

LUFTVÄRMEAGGREGAT

Luftvärmeaggregatet hjälper till att bära fram värme, respektive kyla, i luften.

28 500 kr

Välj kanalsystem först

FLÄKTKONVEKTOR

För att få ut mer värme och/eller kyla. Skriv i hur många du behöver.

7 500 kr

MODEM

Aggregat är upp kopplat och kan styras och felsökas via Kuben-molnet.

5 000 kr
Kuben 490AW EPRA  180
230AW - hemsida 7.jpg
230AW - hemsida 7.jpg
230AW - hemsida 7.jpg
230AW - hemsida 7.jpg
230AW - hemsida 7.jpg
230AW - hemsida 7.jpg
Molnet-WIFI-NRW.png
ritning-01.png
230AW - hemsida 7.jpg

Kuben 490AW EPRA 180

Energieffektiv - Tack vare det integrerade systemet så jobbar alla delar av husets uppvärmning tillsammans. På så vis får man en mer energieffektiv uppvärmning och ventilation. 


Värmepumpen från Daikin använder marknadens mest effektiva och miljövänliga köldmedium, R32, som har upp till 80% lägre miljöpåverkan jämfört med köldmedium R410A som är vanligt i andra värmepumpar.


Användarvänlig - Enkelt att använda. Du ställer bara in vilken temperatur du vill ha så styr vårt smarta FTX-aggregat mot den inställda temperaturen genom att använda de olika uppvärmningsmetoderna: golvvärme, radiator/fläktkonvektor och/eller luftvärme.


Tyst -  Vi har länge analyserat och utvecklat våra aggregat för att uppnå så låg ljudnivå som möjligt. Idag är våra ventilationsaggregat marknadens tystaste.


Frisk luft - En god ventilation i hemmet är A och O för att kunna må bra. Ett dåligt ventilerat hus kan leda till att inomhusluften är 50 gånger mer förorenad än utomhusluften. Den dåliga luften leder till trötthet, huvudvärk och i vissa fall till astma och allergier. För den som redan lider av astma och allergi kan symtomen förvärras av dålig luft.


Hög kvalitet -  Vi tillverkar våra aggregat i vår fabrik i Dalarna med de allra främsta komponenterna. Daikin är idag en av de ledande tillverkarna när det kommer till värmepumpar och de är anpassade efter vårt nordiska klimat.


Stilren design - Vårt FTX-aggregat är stilrent pulverlackat och matchar värmepumpens innerdel för ett enhetlig utseende. Utedelen har dessutom flera designutmärkelser.

Pris:

Grundpris
181 775 kr
Projektering
7 000 kr
Kanalsystem
Kanalsystem m. kondensisolerade
tilluftsrör
Eget
kanalsystem
LVAV
28 500 kr
Fläktkonvektor
Heading 2
Modem
5 000 kr

Heading 2

ink. moms

Heading 2

0.80

exkl. moms

Privatperson
Företag
Begär detaljerad offert
Planritning
Pris
bottom of page