top of page

EXPANDIA MODULUTHYRNING PÅ BESÖK HOS KUBEN

Expandia Moduluthyrning som är en stor kund till Kuben Ventilation besökte fabriken i
Vassbo där Kuben tillverkar ventilationsaggregaten som monteras i Expandias moduler.

Besöket började med lunch serverat från foodtrucken "Vischan på vift" som bjöd på smakliga crab 'n' chips och en utsökt fisksoppa.

Efter lunch var det dags för besök i fabriken. Expandia fick under rundturen i fabriken presentationer bland annat om Kubens filosofi, hur de olika ventilationsaggregaten fungerar, hur de är kopplade mot molnet, hur man styr fläktar och temperatur och en genomgång i hur Kuben mäter ljud och luftflöden för de olika aggregaten i naturlig miljö.

Kuben-expandia-pa-fabrik-1.jpg

Efter presentationerna bjöds det på underhållning i form av Timbersport. Delar av det svenska landslaget bestående av Calle Svadling, som Kuben är stolt sponsor till, Hans-Ove Hansson och Pontus Skye visade kraftfullt upp vad Timbersport är för något och hur man tävlar i sporten.

Här får några av Expandias medarbetare en lektion i hur man via en touchdisplay bland annat kan styra aggregatens fläkthastigheter och inblåsningstemperatur.

Kuben-expandia-timber-sport-2.jpg
Kuben-expandia-såg-1-nytt-format.jpg

Showen avslutades med en tävling mellan Expandia och Kuben där två personer i varje lag, på tid, skulle kapa en kraftig stock med en lång dubbelfattad handsåg.

 

Denna tävling blev starten på en femkamp som skulle pågå resten av kvällen.

Efter den tuffa sågtävlingen var det dags för välbehövlig middag. Rikard från "Amarillo" tillagade på dubbla stekhällar en fantastisk måltid med mängder av välstekt kött, kyckling, halloumi, fräscha grönsaker, potatis och goda såser.

Kuben-expandia-matlagning-3.jpg
Kuben-expandia-matlagning-2.jpg

Följande dag valde Kuben att visa Expandia-medarbetarna vad det är som lagt grunden till att Falun är den stad den är idag, Falu Koppargruva. En rundvandring ledde långt ner i den mörka och fascinerande gruva som idag finns med på FNs
världsarvslista.

Middagen avnjöts i en gammal sädeslada vid Vassbo Vandrarhem alldeles i närheten av Kubens lokaler. Under middagen fortsatte femkampen med bland annat spikningstävling och musiktävlingar som trubaduren Tompa underhöll med. Efter väl genomförd femkamp korades ett av de åtta lagen som segrare och prisades med pokal, skumpa och varma tröjor.

Efter middagen avslutades med sång, dans och olika upptåg till sena kvällen.

Kuben-expandia-festlokal.jpg

Åter uppe i dagsljuset serverades en avslutningslunch på Geschwornergården innan det var dags för Expandias personal att rulla hemåt mot respektive hemort.

Kuben Ventilation vill tacka Expandias medarbetare för ett mycket trevligt och intensivt besök och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.

Kuben-expandia-gruvan.jpg
Kuben-expandia-gruvan-2.jpg
bottom of page