DEN UNIKA LÖSNINGEN SOM SKÖTER BÅDE UPPVÄRMNING, VENTILATION OCH KYLA I HUSET 

Kuben ventilation - bild 1.jpg

Kuben 230AW är anpassat för småhus och villor. Ett komplett och smidigt värme- och ventilationsaggregat som placeras enkelt i tvättstuga, badrum eller liknande.

Det svenska klimatet med kalla vintrar och varma somrar ställer höga krav på att både värma upp och och kyla ner inomhusmiljön i allt från kontor, skolor till villor och hus. Kuben Ventilation har sedan 2004 producerat högkvalitativa aggregat med unika lösningar som sparar energi och pengar. “Vi har alltid jobbat med innovation och utveckling, vilket har lett till att våra produkter ligger i absolut framkant”, säger Staffan Berg, ägare och VD på Kuben Ventilation.

Kuben Ventilation är ett svenskägt företag med produktion och fabrik i Vassbo, Dalarna. De tillverkar ventilationsaggregat och kombi-aggregat som passar för alla typer av byggnader och hus.

 

Staffan har tillsammans med sina medarbetare tagit fram en unik lösning där de integrerat FTX- aggregatet med en luft/vattenvärmepump eller en bergvärmepump. Det innebär att man kan få hela husets inomhusklimat och uppvärmning från ett och samma aggregat.

 

Kubens lösning förser alltså byggnaden med: ventilation med värmeåtervinning, luftvärme och komfortkyla, tappvarmvatten och vatten till ett vattenburet värmesystem till golvvärme, radiatorer eller fläktkonvektorer. 

Staffan.jpg

FTX-aggregatet består av en värmeväxlare som utnyttjar värmen i luften som är på väg ut ur huset, för att värma upp den nya fräscha luften som är på väg in i huset utan att luftströmmarna möts. På så vis får man en energieffektiv uppvärmning av tilluften.

 

“Våra ventilationsaggregat är extremt energieffektiva där frånluften genererar 80% av värmen och de resterande 20% skickas i vissa aggregat tillbaka in i värmepumpen”, säger Staffan.

Staffan Berg,

VD Kuben Ventilation

Aggregaten finns i en rad olika storlekar anpassade för allt från småhus och villor till kontorskomplex och skolor. De är mycket tystgående och det går att anpassa design och storlek efter huset och individens behov.

Kuben ventilation - bild 2.jpg

Kuben Ventilations kombiaggregat finns i en rad olika storlekar anpassade för alla typer av byggnader och hus.

“Vi sätter en ära i att vara flexibla för att kunna anpassa våra produkter efter kundens önskemål”, säger Staffan.

 

Kubens ventilations- och värmeaggregat har en låg totalinvestering samt en miljövänlig teknologi som är anpassade till det svenska klimatet. Det både sparar på miljöns resurser och håller nere elräkningarna.

 

Aggregaten är oftast utrustade med ett inbyggt modem som automatiskt kopplar upp sig mot Kuben-molnet. Det gör att service och support blir mycket effektiv och kostnadsbesparande eftersom Kubens supportteam kan hjälpa till med bland annat igångkörning och inställningar bara genom att logga in i respektive aggregat. Det ger en mycket trygg drift för villaägaren.

KUBEN VENTILATIONS KOMBIAGGREGAT